För att kunna plocka fram adventsljustaken måste jag in i förrådet och för att komma in där måste jag först rensa undan allt som ligger innanför dörren. Visserligen var det inte så länge sen jag röjde upp där inne, men som genom nån magi ser det redan likadant ut igen som före röjningen.

Man får alltså bereda sig på att klättra in i förrådet. Med lite tur och mycket god vilja och en oändlig portion tålamod kanske man sen lyckas hitta de där julsakerna som gömmer sig nånstans.

Sonen däremot är klokare. Han har helt enkelt bara dragit ur kontakten till den färgade ljusslingan över skrivbordet och tomten som hänger i fönstret. De har hängt där hela året, på riktigt ADHD-vis, så i hans rum är det bara att sätta i kontakterna och vips infinner sig julstämningen!

Sen tänkte jag sätta upp stjärnan i köksfönstret också. Den ger ett så behagligt sken i vintermörkret. Jag befarar dock att den är lite kvaddad, den ligger nämligen också i förrådet, under en hög med resväskor. Inget idealiskt ställe för en papperstjärna. Men allt går att fixa, och vem bryr sig om lite vik-veck – det syns ju ändå inte särskilt mycket i mörkret.