Så, då äntligen tänkte jag dela med mig med lite jultips. Va? Vadå för sent? En vecka mer eller mindre, vad gör det, man får inte vara så petig med detaljerna.

Skinka. Steks i ugn och kan griljeras. Gran. Kläs med ljus som köps i affären (det är billigare nu efter jul förresten) och med kulor i kulörta färger (som också reas så här dags på året, se där en fördel med att inte alltid vara färdig i tid och man hittar ju ändå inte de man hade förra året för de har försvunnit nånstans i förrådet). Och vad har man mer då? Janssons. Ett måste på julbordet och levande ljus och en tomte i fönstret kanske. Juldukar med små tomtar på. Barn med tindrande ögon (kan säkert lånas in tillfälligt av grannen om man inte har egna). Klappar. En levande tomte… äsch nej det struntar vi i för jag kunde inte be nån för alla verkar vara trötta på det och står frågande och stirrar på mig som om jag inte var klok när jag frågade. Tomte, NUUU? sa de. Så jag sa att Äsch det struntar vi i.

Nåja. Jag vet inte riktigt. Det här med jul. Jag kanske ska strunta i alltsammans. Man är liksom så trött på det, har hört julsånger i affärn när jag var där och oirrade omkring och försökte leta upp vad jag skulle handla till julbordet så jag tänkte att Nej nu skiter jag i det här. Nu tar vi modsommar istället. Gäller att ara ute i god tid. Så jag låter ljusslingan hänga kvar till nästa år och granen kan man ju alltid slänga in i förrådet med kulor och ljus i så är det ju klar till nästa lucia redan, man får ju ändå va tacksam att man fick pyntet till halva priset. Liksom.

Verkar jag förvirrad? Det är jag inte bara lite stressad det är så mycket att göra inför julen och så nu när jag upptäckte att det var för sent. Liksom.

Men jag låter påskkärringen stå framme och den gula kycklingen. Och midsommarstången i trä som jag ett tag tänkte hängt små röda kulor på men inte hann så nu ställer jag fram den så att den blir klar till midsommar.

Maten? Tja, färskpotatis och sill med gräddfil och gräslök. Janssons kanske. Nyplockade jordgubbar med vaniljglass och lättvispad grädde efteråt. Och sen sju sorters blommor under kudden. Hyacint, julblomma, julblomma, julblomma, julblomma, julblomma och kanske en bit av azalean som ändå har torkat och vissnat. För nu är det jul igen (och sen midsommar det går väldigt snabbt) men det var inte sant för däremellan kommer påsken. Glad påsk på er allesammans! Eller vad det nu var, helg i alla fall så långt är jag med, och då ska det pysslas och donas men kanske kan i ändå sitta ute och ta sillen och nubben och sen kan vi grilla och gå till stranden. Va? Förvirrad? Nej, inte jag inte.