Småstadsmänniska ja, vad är det för speciellt med småstaden, jo det ska vara min lilla stad. Just nu är jag i paradiset och det innebär att jag gör mina ärenden i Kristianstad som är min stad det som är bra med Kristianstad är ungefär samma saker som är dåliga med Karlskrona. Dvs de är bra bara för att de är välkända och stämmer med min världsuppfattning men i Karlskrona känns de främmande och udda fast om man försöker vara objektiv ganska lika.

Alltså i Karlskrona tycker man inte att man behöver använda blinkers. Irriterande, men i Kristanstad är det självklart, för mig, i vilka korsningar högerregeln inte gäller. I Karlskrona sitter jag tyst när min make pratar med biträdet eller banktjänstemannen om alla gemensamma bekanta de har men idag när jag gick på banken för min mammas räkning och tjänstemannen såg mammas namn, så visade det sig att hon hade bott granne med mina föräldrar. Tryggt och bra och jag fick precis den hjälp jag behövde. Sålunda fann jag mig själv nynnade när jag blädrade bland böckerna på Åhlens. Jag fann visserligen bara hälften av det jag ville ha men jag visste ju att det fanns två (2) bra bokhandlare att gå till. Jag började hos engelsmannen. Jag behövde bara gå dit för där fann jag det jag ville. Engelsmannen älskar böcker och denna bokhandel är inte stylad alls. Men det finns böcker från golv till tak. Den liksom den andra som hör till en stor kedja ligger på den Västra av de två Storgatorna. Jag rekommenderar ett besök om eller när du stannar till i Kristianstad. Om du älskar böcker förstås. Även tråkiga affärer som Lindex Hennes och Jysk blir lättare att handla i när jag känner mig hemma och trygg.

Tillbaka i Paradiset blev jag utskälld av katten som tyckte jag var sen. I kväll kommer lilla gubben och allt är frid och fröjd i Paradiset.