Har du problem att hitta rätt? Dåligt lokalsinne eller blandar du bara ihop saker? Inte ovanligt med ADHD. Min gissning är att vi är storkonsumenter av GPS. Jag har OK lokalsinne. Inte så att jag vet åt vilket vädersträck jag tittar eller ligger i. Inte heller hittar jag rätt första gången jag ska nånstans men jag är bra på landmärken.
Som tur är har man ersatt Kockumskranen i Malmö med Tursing Tower så där hittar jag, Göteborg har Älven och iStockholm har en hel del kända och höga landmärken som gör livet lättare för mig. Om kartan och verkligheten inte stämmer så ser jag mig omkring och funderar på var jag är på kartan inte tvärtom.

När vi var i Paris nyss så blev jag och min man osams om var Hard Rock Café låg. Första dagen när vi kom dit så gick vi till HRC för en öl och köpte hans tröja. Vi gick lite kringelkrokar och beställde bord på en restaurang på vägen, så jag tycker inte det var konstigt att han för en gångs skull tog fel. Vi hittade dit genom att fråga och jag memorerade metrostationer på vägen. Nästa dag på väg till Eifeltornet så blir vi alltså osams om var vi var i går när vi tittade på kartan. Jag pekar på på metrostationen och säger att där var vi. Han säger att vi följde den vägen (på kartan) så långt så det måste varit där vi var. Det tog hela dagen och väldigt ont i fötterna genom ytterligare ett besök på HRC och promenad hem innan jag övertygade honom om att vimsiga jag hade rätt.

Därför förvånar det mig inte när jag läser att folk litat så på sin GPS att de kört på pyttesmå skogsvägar tills det inte går att vända t o m rakt ut i en sjö därför att GPSen sa att där var en väg. Men tro mig det är alltid verkligehetn som stämmer om kartan och den inte är överens.