I dag är det dags för tidernas godaste felsägning eller ordvits. Av Maria bebådelsedag blev det Vår Fru dagen som någon tacko och lov läste fel och så blev det till våffeldagen. Usch så onyttigt säger du och visst kan man göra jättegoda onyttiga våfflor men om man vill så måste de inte vara onyttiga för att bli goda.

När jag var ung och fattig så gjorde jag våfflor på samma smet som jag gjorde pannkakor men jag vispade äggvitan till hårt skum innan jag rörde ner den. Att ha ägg i våfflor är ett grovt fel enligt experter men gott blev det och nyttigare blir det. Numera köper jag fullkornsvåfflor och använder olja istället för smör idem. Vilket sätt du än använder så glöm inte smörja laggen och tjuvtitta
inte. Har man väl öppnat laggen så blir det aldrig lika bra igen. Hellre
en bränd våffla än en platt.Så gör avd du kan för att styra ADHDotåligheten.
Till det serverar jag gärna Creme Fraiche och rödlöksmarmelad eller kaviar. (kaviar finns vegetarisk gjord på tång). Som efterätt kan man ta en våffla till nu med frysta bär och sorbet till. Gott och kanske inte nyttigt men inte lika fel som med sylt.

För med fingrarna i syltburken ska man inte fastna i någon dag det  är det tillräckligt många som har gjort redan. Jag har svårt att ta ställning för Wanja en tjej som jag gillar när det blir så här. Det enda man kan säga är att hon inte tycks ha skott sig själv på sitt uppdrag i a f. 80 000 om året för styrelseuppdrag i ett bolag som förvaltar miljarder är inte myket  ensför en LO-arbetare Det de flesta glömmer att i en styrelse sitter man på eget ansvar och kan inte som i en politisk nämnd gömma sig bakom att man var tvungen för att få politisk majoritet. Just i en bolagstyrelse så kan det annars så vanliga och ofta framgångsrika konceptet att hålla sig väl med andra stå en dyrt. Jag tycker ändå att det är synd om Wanja tvingas bort som LO.s ordförande men eftersom jag inte är LO-medlem så är det andra som ska ta det beslutet om denna  VårFru

Andra medier om Wanja

 Andra medier om Våffeldagen BLT  Kristianstadsbladet