Så vackert Skåne är just nu. Skir ljust ljust grön växtlighet. Björkar och hassel är utslgana och blommar(snörvl), bokarna sväller och lärkträden är skirt gröna. Ni som bor längre upp i Sverige som inte har lövskog och blandskogoch bokskog kanske aldrig får se det här. Det är så vackert att ögonen fylls med tårar när jag svänger ner på den lilla vägen mot sjön som heter Immeln. (För barn blir detta Bergodalbanevägen till himmelen, Immeln blir Immelen på skånska och likt fransoserna så sväljer skåningar ibland H.) Det är så bländande med den blanka sjön granskogen som närmare sjön byts mot lövskog .

Det är nu man ska ta egen tid i Södra Sverige. Det är så stärkande för själen att klippa ner det bruna fjolårsgräset och släppa fram det nya. att plocka bort de brända ormbunkarna och se de krylliga nya bladen veckla ut sig. Jag gissar att när någon skrev (var det skomakaren?) Jag har stängt mellan hägg och syrén, så menade han blommningen och nåon dag om ca en månad men jag, jag gillar lövsprickning. I lördags var det bara kala grenar här. Lite vitsippor och påskliljor och svullna knoppar. I söndags såg jag en hägg i lövsprickning i Blekinge vid havet och nu blir syrénen grön här i Paradiset.Alltså är det här min mella hägg- och syre?vecka.

Jag och katten blir lika entusiastiska eller hon blir lite värre. Igår förskte hon bli utsläppt redan vid 4 innan det var ljust. På eftermiddagen när jag pustade ut i solskenet kom hon med en babymus som hon stolt visade upp för mig.  Igår kväll kom lilla gubben efter jobbet och vi tittade på när brorsan skymtade förbi i Postkodlotteriet (han var inte snabbast att sortera men han hade rätt). Sen förgyllde Caroline af Ugglas en timma i Så ska det låta. Hon blir mer fantastisk för varje gång jag ser eller hör henne. Somnade sedan så gott innan Richies och har sovit helt underbart.

Nu ska vi shoppa i Kristianstad hälsa på mamma och fylla på gasen till grillen. Flintastek och potatissallad med den värmande kvällssolen ska avssluta min mellan hägg- och syrénvecka. Min terapi vecka.