Idag sitter jag som på nålar. Min minsting, lillebror, är på väg hem. Han har sedan januari varit i Sydamerika och sitter just nu på ett plan över Atlanten.

Efter förra veckans katastrof kan det inte hjälpas att nervositeten och tankarna far lite extra. Men det finns ju inget alternativ jag vill ju inte att han ska stanna där och då måste han ju över pölen på ett eller annat sätt. Så det blir till att bita på naglarna och hålla ångesten i schack i några timmar till. Han stannar till hos sin pappa och i morgon dykker han upp här. Sen är det slut på lugnet för det händer alltid saker kring lillebror. Huset fylls av indroppande kompisar och tvättkorgen fylls med jättestora jeans. Den töms för alltivärlden oxå för lillebror gör saker hela tiden och kan mycket väl tvätta jeanstvätt mitt i natten.

Nu blir det bara några dagar som han ska "störa min värld" sen väntar sommar jobb på Öland. Men även om midsommarjobb på Öland inte hör till en mammas drömmar så är det bra mycket närmare än Sydamerika. Förhoppningsvis kommer han och tittar till mig i Paradiset då och då så att Immeln skakar av hans magplask.

I morgons ska det grillas och svensk nypotatis står på menyn för ris och bönor har denna vegetarian fått leva på i 5 månader nu( sist gick han ner 10 kila jag under hur mycket som är kvar av min stora lillebror). Så det blir ett litet mattips till all vegetarianer eller deras föräldrar som inte vet vad man ska bjuda på till sommarens grillkvällar.

Quornfiléer 2 per person (minst) Gör en marianad med mycket fett flytande margarin eller rapsolja. Riv en citron och kläm ur saften (alternativt 2 msk från en flaska med pressad citron) riv ½ färsk ingefära och hacka 3-5 jalapenos skivor( finns i tacohyllan). Tillsätt också 1 tsk salt eftersom vegetarisk mat behöver extra salt. Lägg i quornfiléerna (minst) en timma innan grillning. Innan du lägger dem på grillen strö krossad svartpeppar över beroende på hur stark mat din vegetarina gillar. Tänk på att vegetarianderna uppskattar en engen grill eller ett halster så att deras mat ine kommer i beröring med köttrestser på din grill.

Servera färsk nypotatis, bearnaissås och en grönsallad till. Vegetarianerna behöver det extra fettet eftersom köttersättnigar nästan aldrig innehåller eget fett. Själv kan du ju byta ut bearnaissåsen mot en svensk gräddfil och använda samma marinad (fast med mindre fett och inte salta förrän efter grillen) till vanlig kycklingfilé.

Trevlig sommar.

Efterord: Han kom och han åt precis så mycket som jag mindes,  det värmde mitt modershjärta