Ni vet precis som Lotta på Bråkmakargatan. Idag har jag varit bra på att rensa avlopp i smyg. Dvs jag kommer med idéerna och lilla gubben håller i verktygen. Det är inte alltid han tycker att jag är bra på nästan allt kan jag meddela när han håller i verktygen och jag säger var han ska skruva.

Med mina DAMP-händer som dessutom har värk är det nästan omöjligt att hålla i verktygen men om folk bara gör som jag säger så brukar det bli bra, tycker jag i alla fall. Så när avloppet proppades till helt av de små fina vitlöksklyftorna och majskornen efter middagsmaten så var jag som vanligt full av idéer. Propplösare är min första för då slipper man bli smutsig och om jag bara får av det barnsäkra locket så kan jag faktiskt själv. Men då hade lilla gubben redan skruvat itu vattenlåset och sett att stoppet satt längre ner i en krök. (Jag kan göra många saker på samma gång i smyg oxå.) Samtidigt som Marianne ringde eller nästan i a f, lilla gubben skruvade och letade,  så propagerade jag för en helt ny ADHDvänlig diskbänk med nya vattenlås som inte tar sån stor plats och erbjöd mig att köra till Konsum och införskaffa en gummiplopp. Ni vet en sån där man kör upp och ner så att det blir sug i systemet. Den kan jag oxå nästan själv hantera. Jag valde att välvilligt tolka lilla gubbens morrande som ja och stack iväg. När avloppet nästan blivit hopmonterat igen så körde vi för fullt upp och ner men inget vatten försvann. Jo lite i huvudet på lilla gubben och på golvet ja ni vet så där ADHDkladdigt. Men inget resultat på stoppet.

In i bilen igen och till stora Coop för en avloppsspiral, har man varit husägare sen man fyllde 18 och bott i hundra år gamla hus så har man lärt sig att en sån behövs. Hittade en ny modell som nästan var snygg och belönade mig med halstabletter när jag stod i kassakön. Hem igen, demonstrerade för lilla gubben som suckade och visst visste vad en avloppsspiral var bara alltid lånat av någon kollega (han är avloppsingenjör min lilla gubbe) och så körde vi igen eller han och jag hejade och berättade för honom att han skulle knixa mer. Då kom det SLURPET!

Så visst är jag rörmokare i smyg en riktigt bra det fick t o m lilla gubben erkänna.