Ja ni vet ju vad han sa John F eller hur ..ein Berliner.. vilket skulle vara ungefär som att säga att jag mår som en prinsessbakelse istället för att må som en prins eller prinsessa,
Berlin tar mig med storm, ibland blir intrycken för många och jag går på andra sidan gatan istället. Jag har nog aldrig varit i en stad med så många morderna  minnesmärken förut. Det är inte föhistoriskt distanserat utan saker jag minns och kanske själv delvis måste rannsaka mig och mina åsikter om. Trots att jag vet, visste och alltid har vetat att västBerlin låg i östTyskland så har det aldrig slagit mig så som idag när jag såg kartan vid checkpoint Charlie.
Det var västBerlin som var instängt med fullt av hat omkring sig.
När man åker S-bahn, som ska vara pendeltåg med faktiskt går under jord, så förstår man att vissa hållplatser låg i öst och andra i väst. Då stängdes bara de ner som låg i öst. Tågen stannade inte och ingen kunde kliva av och på. Snacka om terrorbalans, för att de här skulle funka så var det nödvändigt att alla följde reglerna. Ska vi göra det när reglerna är fel?
När man för 20 år sedan öppnade alltihop igen fanns det biljetter på perrongerna som legat där i 28 år sedan 1961 när allt stängdes ner och östBerlinarns inte fick röra sig fritt alls. I år är det 20 år sedan muren bokstavligt talat föll för trycket och det märks stan är full av info om muren och fallet.

Idag har vi avverkat checkpoint Charlie, Potsdammerplatz, Unter den Linden och Brandenburger Tor och då anlände vi i morse och har ju egentligen knappt kommit hit. Vårt hotell ligger ett stenkast ifrån checkpoint Charlie och allt det andra på gångavstånd. En 3dygns biljett på kollektivt6rafiken gick på drygt 20Eu. Så hela Berlin ligger i min ficka.
Jag har också prövat Curry Wurst och Berliner Pilsner. Så jag är nöjd men sov på nattåget nja det var väl inte så mycket med det men nån uppfann ju siestan av en orsak.