Igår var ADHDpojken hos sin psykolog för utvärdering av sina tester i diagnosen. Det där får han gå in på själv om han vill men jag fastnade för ett litet råd som han fick appropå att ta sig igenom sina studier. "Han sa att jag skulle slå mig i hop med en plugghäst som var bra på det jag var dålig på. "

"AHA" sa jag "som Eva var till mig" Inte för att Eva är ett dugg mer plugghäst än jag men hon och jag var parhästar genom utbildningen. Eva var fena på att anteckna sig igenom föreläsningarna. Jag förstod ganska bra vad dom menade mn glömde ju ändå hälften eftersom jag inte hann annteckna eftersom jag ställde dumma frågor och tänkte under tiden. Eva å sin sida tittade ibland som ett ovetande barn på sina anteckninar utan sammhang för att förstå dem. Så hon kopierade sina anteckningar till mig och jag förklarade alla passusar som hon missat förståelsen i. Inför tentor hade vi regelrätta slag om vad som var den korrekta tolkningen och det var ganska högljutt. Ingen av oss vann någon poppis omröstning i gruppen men vi klarade våra tentor de flesta gånger. Ibland med glans.

Så det är kanske mitt bästa seriösa ADHD-tips eller varför inte livs-tips. Se till att du har vänner som kompletterar dig och inte är dina tvillingar som håller med hela tiden.

Så tack Ulrika för gardinerna du sytt, Lillemor för struktur och ordning, Camilla för tips om kläder och inredning och naturligtvis Tack Eva.