Igår tog nog sommaren slut i Skåne idag har det blåst och varit mulet hela dagen och kvicksilvret har inte letat sig särskilt långt upp. men igår hade vi en ljuvlig sensommardag som jag passade på att spendera i Kivik. Kivik är inte längre bara marknad två-tre dagar i juli utan har fångat turisterna hela säsongen.  Genom att lägga en konstrunda till påsk och äppelrikets äppelfest i slutet av september så behåller man företag och service på en hög nivå året om. Igår var det dags för årets fest och man kunde förstås köpa och smaka på äpple i både fast och flytande form. Såväl grillat som chokladdoppat på pinne, ritade och drejade. Den stora sevärdheten förutom artister är ändå Äppeltavlan jag ska inte försöka beskriva hur man gör det kan jag inte men den är bara gjord av äpplen  och årets ser ut som på bilden. I en utställning visades 180 sorters Svenska Äpplen och han som förestod tältet hade 100 till med sig ch visste dessutom ytterligare 100. Ändå är det flesta äpplen vi äter inte från Sverige, konstigt. Men om du köper ett svenskt äpple så är chansen stor att det kommer från Skåne Kivik eller Vånga som förutom äpplen är känt för sina skidbackar och liksom hela byggden här i Paradiset för sin sten.

Trots att jag fortfarande är bekymrad över myndighetens besked om att jag ska prövas av den andra bokstavsmyndigheten så kunde jag ändå känna tillfredställelse över gårdagen och mina fynd. Juice på bag in Box (äpple förstås) och fina vykortstavlor av Gunilla Mann. Varje dag som inte   depressionen fullständigt styr mitt beteende är en bonusdag.