Håller förgäves på att försöka lägga in en annons på blocket.

Första gången jag fick meddelandet "Ej godkänd" kändes det ganska okej, lite snopet, men visst, jag hade väl skrivit nåt fel. Så jag ändrade snällt i texten. Även om jag inte riktigt förstod vari felet bestod.

Andra gången jag fick samma meddelande kändes det inte lika okej. Vadå? Vad hade jag gjort för fel? Hade jag skrivit nåt kränkande eller burit mig allmänt dumt åt? Eller fick man inte annonsera ut nåt till priset av 0 kronor?

Så jag ändrade priset till 1 krona. Ska de nu vara så petiga, så visst, en spänn.

Tredje och fjärde gången meddelandet "Ej godkänd annons" damp ner i mejl-lådan blev jag lite sådär adhd-irriterad. Fick nån impuls till att lyfta telefonluren och ringa och skälla ut de där idioterna som sitter och godkänner annonser. FÖR JAG HAR INTE SKRIVIT NÅT TOKIGT, KRÄNKT NÅN ELLER VARIT ELAK. Jag tänkte bara skänka bort lite sånt som jag inte har nytta av, lite möbler, en teve, telefon och en dammsugare, några köksluckor och en radiogrammofon. Min mamma hade saker i sin lägenhet som inte går att sälja på loppis men som kanske kan hitta nån lycklig ägare om det ges bort gratis.

Kan man inte få göra det? ELLER?YellYellYellYellYell

Och då tänker jag: Är det inte precis såhär det känns att ha ADHD?  Att man är "Ej godkänd". Man förstår inte varför man inte är godkänd, man förstår bara att man inte är det. EJ godkänd, ej accepterad. Antagligen har man gjort nåt som går farligt långt utanför ramarna – klätt sig fel, sagt nåt olämpligt, skrattat på fel ställe. Ja, för vilka tokigheter kan man inte råka göra som ADHD:are. Spilla på tröjan, knäppa knappen fel, snubbla, prata för högt, inte prata alls för att man är för trött i skallen.

Jag har aldrig passat in nånstans, och givetvis lyckas jag inte ens utforma en annons som passar in i systemet. Snacka om att vara fel!

Men å andra sidan, om man nu ska unna sig att vara positiv, är det inte just det som är min styrka, att jag tänker så utanför ramarna att alla mallar och sociala koder och uppträdanderegler sprängs. Konsten att inte ens få in en vanlig enkel annons. Ja, se där hur duktiga vi är på att tänka nytt och kreativt!

Och se där, nu damp den femte "Ej godkänd" in.  Och åter igen förstår jag inte förklaringen under rubriken "orsak". Rena kinesiskan, ryskan. NEJ, JAG FÖRSTÅR INTE VAD NI MENAR, NI PÅ BLOCKET.

Bara att ge upp. Jag förstår inte vad som är fel, och då kan jag inte heller göra nåt för att rätta till det. Då får jag göra det på nåt annat sätt, på mitt sätt, så som jag brukar få göra med det mesta. Och det kanske till och med är bättre så, för det är just vid såna tillfällen man får de där riktigt geniala ADHD-snilleblixtarna!