Man skulle kunna tro att det är lugnt och skönt att bo på landet i jämförelse med storstaden som jag har flytt ifrån. Så är det också vanligtvis men ingen regel utan undantag.
Häromdagen när jag kom ut i hönshuset ville jag bara vända om på klacken och stänga dörren. Hela hönshuset var nämligen i uppror!
Vem som satt i gång det hela har jag inte en susning om och ärligt talat så bryr jag mig inte så värst mycket heller. Hela skocken kacklade i upprorsstämmning och alla skyllde på varandra precis som barn brukar göra. Jag som nyss har fått en kod på arbetsförmedlingen vilket innebär att mitt neuroropsykologiska funtionshinder hädanefter befriar mig från allt samröre med rikets förskolor, kände mig som förflyttad till senaste arbetsplatsens kaos.

                                                               
De, hönorna alltså, var rejält i luven på varandra. Fjädrar rykte, tjuvnypen haglade och den lantliga idyllen var som bortblåst tillsammans med löven i höststormarna. Hönorna gjorde intrång i varandras reden och beskyllde varandra för både det ena och det andra.  Ägg for i golvet, hämndkänslor och ursinne fladdrade omkring och färgade luften med en unken stank av ruttna ägg. Mitt i tumultet smet Agda ut just när mörkret var på väg att falla. Förmodligen föll hon i sin tur offer för Mickel Räv som synts stryka förbi ladugårdsbyggnaden för någon vecka sedan. Klarar hon sig trots allt undan kan hon gott värpa sina ägg i något annat rede. För vem orkar bry sig när man har fullt upp med att försöka få sin egen äggstanning att gå ihop.
 
Hönsen får göra upp för sig själva nu, annars hotar jag med att skaffa dem en tupp! 
Själv tror jag att jag spikar igen dörren till hönshuset och flyr till storstaden ett tag för att varva ned.                                                                        
Jag tänker bland annat gå på ABF (Sveavägen, Stockholm) för att lyssna på Anna Kettner och Monica Rydén som ska föreläsa om:                        

ADHD i vardagen (vuxna)  – konsekvenser, hjälpmedel och anpassning 
                                      Måndag 2 december.

inte för att jag tror att de är så insatta i hönsskötsel. Men ett och annat råd kanske jag får med mig på vägen hem att praktisera i andra sammanhang.