Ja, vi är nog många fler än man kan tro. Så mycket gensvar vi har fått sen Fråga doktorn där vi satt i soffan och var nervösa och tydligen inte såg ett dugg nervösa ut, om man ska tro andra. Du lät inte som du brukar, sa sonen, du lät så vänlig på rösten.

Nervös ja. Varför får man annars hjärnsläpp av den enkla frågan om vad ADHD betyder? Ehhhh….???? Det stod still. Sådär som det gör i mataffären med musiken från högtalarna i taket, eller när man står i en korsning och plötsligt undrar vart man är påväg (eftersom man gått och tänkt på nåt annat en bra stund) eller när man står och glor in i kylskåpet och inte har en aning om vad man letar efter.

Sånt händer varje dag, varje timme närapå. Det är så naturligt att man blir förvånad om nån tycker det är konstigt.

Jag tyckte inte min ADHD var nåt konstigt innan jag visste att den fanns. Visst var tillvaron lite knepig och besvärlig, och det var alltid svårt att få ihop den och minnas och få ordning i röran innanför min ytterdörr (som på den tiden, när jag bodde ensam, var det ställe där jag lämpade av allt), men allt det där berodde ju bara på att jag var lite korkad och väldigt slarvig. Eller?

När jag första gången förstod att andra inte klipper bort etiketter i kläder, att de faktisk inte störs av klockarmbandet på armen, att de på nåt magiskt vis kan utestänga de ljud de inte vill lyssna på – då blev jag väldigt förvånad. Är de inte riktigt kloka? Hur fingerar egentligen deras hjärnor?

Maken kan sitta och läsa tidningen och SAMTIDIGT lyssna på radio! Är han lite konstig eller? Jag fattade ingenting när han då för längesen förklarade att han inte hörde radion om han inte ville.

Va??????

Jag var hel-imponerad! Han kunde dessutom prata med mig också, OCH läsa tidningen, OCH lyssna på radio. Vilken simultan-kapacitet!

Det här var egentligen inte alls det jag skulle skriva om idag. Men det blir så ibland. Jag hade istället tänkt skriva om hur många det är som besökt vår sida och hur många mejl vi fått sen vi var på TV. Och jag som alltid undrat  om TV-reklam verkligen biter. Man går ju ändå och gör kaffe då eller springer på toa eller tar en snabb kiss-runda med hunden. Men tydligen är det många som har sett oss där vi suttit kolugna i Fråga-doktorn-fåtöljerna.

Kolugn och vänlig på rösten?

Ha!

Inte underligt att varken maken eller sonen tyckte jag var mig särskilt lik. Det var bara det där hjärnsläppet som var som det brukade, fågelholksmunnen som gapade idiot-tom vid frågan Vad betyder egentligen ADHD?

Tja… Fast nu när jag sitter här i lugn och ro, utan stressen i ryggen och med det enda ljudet som är hundens snusande vet jag svaret: ADHD = Att  Dras med en smutsig kastrull med soppa på balkongen som än en gång står där utan att nån tar in den och man bara Hoppas att nån tar sig an den innan den blir alldeles möglig Den här gången också.