Jag älskar att slå in paket, har alltid gjort! När jag var barn slog jag in alla mina leksaker (och även annat som köksredskap och div som jag hittade) bara för att det var så kul. Mindre kul att öppna alltsammans sen, och inte ett dyft spännande…

Nuförtiden får jag nöja mig med att slå in paket bara när det behövs. Det blir inte vackra paket, men det finns knep även för oss ohändiga. MAN GÖR ROLIGA PAKET.

1. Använd tokiga omlslagspapper: tidnings, hushålls, smörgås, tyg….. Bara fantasin sätter stopp.

2. Gör oändliga krusiduller på snörena. Då syns det inte hur snett allt är. Dra med saxen och gör ett riktigt stort burr av långa långa snören och drapera alltsammans runt paketet, gärna i olika färger. Vira alternativt runt en massa släta snören kring paketet, nöj dig inte med ett varv! Ocks här kan man använda snören i olika material – gammalt överblivet garn, bomullssnören, gamla skosnören…

3. Klistra på tusen etiketter med namn och godjul-text. Detta döljer hur fult man lyckats vira om själva papperet. Man kan också rita på paketet, om det är ett enfärgat papper.

4. Ansträng dig inte med att försöka få det snyggt, utan gå redan från början in för att få det så GALET som möjligt. Vira medvetet på snedden och ta för kort papper, sätt tejpbitar där de inte behövs. Kort sagt: Gå in för att få det så FULT som möjligt för då blir det också roligt!

Så sätt igång, släpp loss fantasin och känn er stolta över hur fina paket ni gör!