Jag har aldrig kunnat göra fina paket. Jag önskar att jag kunde men allt klippande  och klistrande och tejpande och skrivande för hand är som förgjort. SKa mn dessutom göra många på rad så är det funkis helt enkelt. Jag har en massa små myggenvägar för att ändå lösa min julklappsbekymmer.

1. Föreslå ett begränsat antal julklappar till alla vuxna Vi har dragit lott och alla ska bara köpa en julkalpp till en annan person. Inte så många paket.

2. Slå in många saker i samma paket.

3. Spara lådor hela året det är lättare att göra snygga paket av rent fyrkantiga former än av ojämna former.

4. Köp massor med billigt papper så att du kan slänga när du inte är nöjd.

5. Sätt bara på rosetter och adresser och ha en egen säck att dela ut ur på julafton. Funkar bar med ex böcker då kan folk byta dirket med varann.

6.Köp inga julklappar alls.

På väg hem från Kastrup satt jag med vad jag bedömde vara en blivande dagisfröken på väg till nån julfest. I den trånga kupén där jag fick ha min ryggsäck i knät lyckades hon slå in minst 12 pyttesmå paket i sitt eget knä. Hon klippte till papper både omslags och dämpning som dessutom skrev nåt på slog in små mandlar och lyckade tejap ihop alltiphop mellan Lund och Höör. Du känner jag mig verkligen funktionshindrad Jag behöver minst ett bord och kringliggande soffa eller golv för att klara ett ganska stort ordinärt paket och där sitter hon med full publik och gör 12!!

Men som sagt jag är den jag är jag får lösa mina problem på mitt sätt dessutom har jag sätt att Ikea har färdiga julklapps paket att köpa Man kan ju köpa bara kläder också och få paket direkt i affären.

Men försök att intes tressa upp er julen är till för att vara tillsammans inte för att visa upp hur duktig man varit i december.