Äntligen har jag haft tillräckligt med tid för att sätta igång testerna av ny programvara  så att vi slipper buggarna i den vi har för närvarande. det mest irriterande är att när man skrivit en notis eller inlägg (på huvudsiten) och klickar på skicka så har programmet helt enkelt suddat uta allt och återgått till det som var innan. Bloggen har dock fungerat bra men det är en annan programvara. Fler uppdateringar av den programvaran vi har på huvudsiten har krävt ett omfattande backuparbete och att vi ändå hade fått börja om  och lägga in allt manuellt. Som den tekniker jag är så tycker jag då att det är roligare att testa något helt nytt.

mina funderingar går just nu till att vi ska skippa forumet tills vi hittar någons som verkligen vill vara moderator och tycker att det är kul. (Finns du där ute så mejla.) Vi kommer att ha tre delar. En huvudsite med faktasidor och länkar. En bloggsite för oss tre eller fler som vill vara medarbetare och en socialsite (medlemssidor) för alla men fortfarande med uppföranderegler och koder om vad man skriver. Programvarorna jag vill ha är Joomla och WordPress smat för den social delen WordPress MU. Detta innebär att vi måste byta server hos vår webbleverantör så det tar lite tid. Fram till dess kommer den nuvarande siten inte att uppdateras så mycket av naturliga skäl. Detta betyder att ni som vill vara medlemmar kommer att kunna göra en egen profilsida och lägga upp en blogg eller länka till er blogg. (Om jag nu lyckas med migreringen som det så fint heter)

Just nu har jag lyckats installera en lokal variant av en av programvarorna så det är ju inte så långt gånget än.  Jag vet att vi varit lite slö med att svar på mejl och att lägga till folk i forumet detta är orsaken. I det nya programmet kommer ni att kunna prata till varandra på era egna sidor och tala om så mycket som ni vill om er själva då hoppas vi oxå kunna tillfredställa alla dom som vill ha en site för anhöriga det är bara att tala om att det är det man är.

Så i det tysta och med superfokus påslaget (hoppas jag) så fortsätter jag att exprimentera och om allt går bra så kan den nya siten vara igång till påsk.